教育在线

 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

[注意]开发区三中构建理想课堂主题帖(人教版初中各年级导学案专辑)

[复制链接]
 楼主| 发表于 2012-11-1 11:19:05 | 显示全部楼层
学生会思考了。
 楼主| 发表于 2012-11-1 11:35:17 | 显示全部楼层
  开发区三中导学案(八年级英语上册)
Unit7   How do you make a banana milk shake  ?  (第1课时)
课型:新授  执笔:王世华   时间:2012.9
班级          姓名         家长签名____
【学习内容】:Section A  1a ---2c
【教学目标】:1. 识记并运用单词: cut ,up,pour, cup ,watermelon,instruction.
             2. 理解并运用短语:turn on, milk shake ,cut up , pour into .
             3. 掌握并运用句型:(1).How do you make a banana milk shake?【预习热身】                       (2).How many bananas do we need ?
I.英汉互译
1.turn on                  2. cut up
3. how much               4. make a banana milk
5. 一杯酸奶               III6.剥三个香蕉
7.把……倒入
II 。从括号中选择适当的词填空
1. How ___(many/much) apples do you need?
2. How ___(many/much) yogurt do you need?
3. How ___(many/much)cups of yogurt do you need?
4 There are two ___( teaspoon/teaspoons ) of honey.
5. How do you _____(make /made ) a banana milk shake ?
【重点讲解】
1.  turn on 打开(电器)turn off 关上 town down 调小  turn up 调大
例如:The baby is sleeping. Please turn off the TV/turn the TV off.
         孩子在睡觉,请把电视关上。
        The TV set is broken. Don’t turn it on. 电视坏了,不要打开。
2。 pour the milk into the blender. 将牛奶倒入搅拌器
1) pour ……into  把……倒入
Please _____the milk ____the glass.请把牛奶倒进杯子里。
◆into 与in 的区别
into 表示通过某一动作使其进入空间,属于动态介词
Pour the water into the glass. 把水倒入玻璃杯内。
in 表示在某一空间内,是静态介词。In还可用作副词。
Who is singing in the room? 谁正在房间里唱歌?
Please come in .请进。
How many 与how much 的区别
二者都是“多少” 的意思
How many 后加可数名词复数  
例如:How many apples would like ?
How much 后接不可数名词,另外还可指价格或金额
例如:How much honey do we need?  我们需要多少蜂蜜?
      How much is the sweater ?这毛衣多少
[当堂达标]
I.  单词归类
    tomato,,, hamburger ,  yogurt ,   teaspoon ,   bread ,  milk ,
watermelon,   blender ,  water,   tea.
可数名词:_________________________________________
不可数名词:___________________________________________
II.  单项选择
1.How ___your father ____a pear milk shake ?
A.do ; make  B. does ; make C.  does ; do  D. do ;does
2.____those lights, please . Don’t use so much energy.
A. Turn up  B.Turn down  C. Turn on  D. Turn off
3. Please give me ____.
A. two glass of apple juice   B.  two glasses of apple juice
C. two glasses of apple juices   D. two glasses apple juice
4.How many ___do you want?
A. money  B. milk  C.  apple  D. sheep
5.  -How much _____does she need?
-         -One bottle .
A.  banana  B. apple  C.  milk  D.  onion
III.不全对话
根据对话内容及句首字母提示,在空白处填上一个适当的单词,使其通顺,完整。
A:  I’m thirsty . Let’s ___a banana milk shake.
B:  How do you make them ?
A: Oh, first p____ four bananas .
B:   Four bananas ?
A: Yes.Then c____them up.
B: OK.
A: Now, p____ the bananas and two teaspoons of sugar into the blender.Then  P____ a glass of milk into the b_____.
B: Do we have enough milk?
A:Yes , we do. N____, t_____ on the blender .F______pour  the banana milk shake into a glass and d ____it .
B:Very good .
学后记:

 楼主| 发表于 2012-11-1 11:38:29 | 显示全部楼层
本帖最后由 山东日照开发区三中 于 2012-11-1 12:18 编辑

开发区三中导学案(八年级英语上册)
Unit7   How do you make a banana milk shake  ?  (第2课时)
课型:新授  执笔:王世华  时间:2012.9
班级          姓名         家长签名____
【学习内容】:Section A  3a---4
【教学目标】:1. 识记并运用单词: finally,mix,boil,salt,add.
             2. 理解并运用短语:mix up,add…to, a cup of,turn on   .
             3. 掌握并运用句型:(1)Put the popcorn into the popcorn popper
                                (2)Cut up the tomatoes and beef.
【预习热身】
I. 汉英互译
1. 制作水果沙拉                  2.打开爆米花机
3. mix up                          4. add…to …
   5.boil the noodles
II. 下面是描述水果沙拉的制作过程,请排序
   A :  Put the fruit in a bowl .
   B :  Mix it all up .
   C :  Cut up three bananas ,three apples and a watermelon.
   D:  Put in two teaspoons of honey and a cup of yogurt .
【重点讲解】
1. Finally mix it all up .最后把它们混合在一起。
(1) finally 意为“最后地;最终”, 相当于 in the end 或 at last,
表示顺序,一般放在句首。
   Finally I found my wallet .  最后我找到了钱包。
表示顺序和步骤可用:First …Next …Then …Finally…
(2) mix …up 是一个及物动词短语,若宾语为名词,放在up前后都行,若为代词,要放在中间。
Put the eggs and honey  in the bowl ,and mix them up .
把鸡蛋和蜂蜜放在碗里,然后搅拌。
【当堂自测】
I. 单项选择
1. -Would you like some drinks , children?
- Yes ,____please .
A.  some oranges  B. some bread
C. two boxes of chocolates  D. two bottles of oranges
2. The watermelon is too big . Please ____.
A. cut up it  B. cut up them   C. cut it up  D. cut them up
3. -___students are there in your class?
    - Sixty .
A. How much  B. How many  C. How old  D. How long
4. You can ___some sugar ___the tea.
A. Add; into  B. add; /  C. add; to  D. add up to ;/
5. Put the apples and sugar in the bowl and _____.
A. Mix up them  B. mix them up  C. cut up them  D. cut them up
II. 句型转换
1.Finally we got to the small village .(改为同义句)
  ____  ____  ____we got to the village .
2.You can pour the milk into the blender.(改为祈使句)
____the milk into the blender,____.
3. There is some water in the bottle .(改为一般疑问句)
___  ___  ___water in the  bottle ?
4. I need one glass of milk.(对划线部分提问)。
_____   ____  _____of milk do you need ?
5. Cut up the apples .(改为否定句)。
  _____  ____  _____the apples .
III.补全对话,每空一词
A:Let’s ____fruit salad for our English party .
B:All right .____  ____bananas do we need?
A:Oh, two , please. And we need honey and some apples .
B:____  ____ honey do we need ?
A:About three teaspoons . ___we cut ____the apples .
B:What shall we do next ?
A: Next we peel the bananas .______we cut them up .
B:  Add three teaspoons of honey ____them and mix them up .____we eat the fruit salad ,OK?
A:  OK .

学后记:
 楼主| 发表于 2012-11-1 12:05:55 | 显示全部楼层
开发区三中导学案(八年级英语上册)
Unit7   How do you make a banana milk shake  ?  (第3课时)
课型:新授  执笔:王世华  时间:2012.9
班级          姓名         家长签名____

【学习内容】:Section B  1a---2c
【教学目标】:1. 识记并运用单词: sandwich,bread ,butter ,relish,turky.
             2. 理解并运用短语:a slice of bread  .
             3. 掌握并运用句型:Put some relish on a slice of bread
【预习热身】
亲手做一份你最喜欢的三明治,请先列出原料清单
            Ingredients
1.                    4.
2                    5.
3                    6.


【重点讲解】
…put some relish on a slice of bread  把一些佐料放在面包上
a  slice  of  bread   一片面包
    ◆  辨析 slice 和piece
(1) slice意为“薄片”,常用来指面包或肉类
I want two slices of beef. 我想要两片牛肉。
(2)piece 意为“ 张;块;段”也可指艺术品或音乐的“篇;幅;首”等意思。
He is writing on a piece of paper.   他正在一张纸上写字。
He played a beautiful piece of music for us .他为我们演奏了一首美妙的音乐。

【当堂自测】
I. 选词并用适当形式完成句子
  relish ,  slice ,  turn on ,  cut up ,  teaspoon
1. Please _____ the TV . It’s time for CCTV News .
2. I like turkey______ in my sandwich.
3.You must peel the potatoes first. And then _____them _____.
4. How many _____ of honey did you put in the fruit salad ?
5. How much _____do you need ?

II. 根据汉语完成句子
1. I want three _____  _____(火鸡片)。
2. _____  ____  _____(多少佐料) do you need ?
3. Please give me _____ _____ _____ _____(两片面包)。
4._____ _____(放入)two teaspoons of honey.
5.Finally _____ _____  _____(把它们混合在一起)。

III.根据要求做题
1.Talk loud ,boys and girls .(改为否定句)。
_______talk loud ,boys and girls .
2. Tom need ten bananas when he makes fruit salad .(对划线部分提问)。
  _____  _____  ______does Tom _____in your family?3
3. There are five people in my family .
_____  ____ people ____  _____ in your family ?
4.Lucy has to go home now .(改为否定句)。
Lucy ______ ______ to go home now .
5. There’s a little tomato sauce in the bottle .( 对划线部分提问)
IV.读下面食谱,然后完成表格
             Chicken  Stew (炖鸡)
First ,put a little chicken into a saucepan ,Then cut up a few onions .put
them in the saucepan.Slice a few  tomatoes and potatoes and put them
in the saucepan ,too. Next ,add a little salt and pepper. Don’t forget
to pour in some wine . Finally , cover the saucepan. Cook for two hours.

Vegetables       
Meat       
Others

1  ,tomatoes,
  2          

  3             

  Salt,  4   ,
      5   

学后记:


 楼主| 发表于 2012-11-1 12:13:56 | 显示全部楼层
开发区三中导学案(八年级英语上册)
Unit7   How do you make a banana milk shake  ?  (第4课时)
课型:新授  执笔:王世华  时间:2012.9
班级          姓名         家长签名____
【学习内容】:Section B  3a—Self-check
【教学目标】:1. 识记并运用单词: ssuper,top.
             2. 理解并运用短语:two teaspoons of relish  .
             3. 掌握并运用句型(1) Then cut up an onion and a potato.
                              (2)Finally,put another slice ofbread on the top
【预习热身】短文填空(制作三明治的程序)
1  , put the butter on a slice of bread. Then 2   3  an onion and a totato. Add these to the sandwich. 4 ,put some lettuce and the chicken slices on the sandwich.Put the relish on the chicken. 5  put another slice of bread on the top.
【重点讲解】
本单元出现了许多不可数名词,不可数名词在表示数量时,不能直接与数词搭配,应用…of…结构来表示。例如:
a cup of yogurt , two bottles of sauce , a slice of turkey, a teaspoon of relish
一杯酸奶       两瓶酱油          一片火鸡腿     一茶匙佐料
a piece of bread , two bottles of milk  
一片面包        两瓶牛奶
【当堂自测】
I. 选词或短语用适当形式完成句子
  cut up ,turn on ,drink ,pour ,peel
1. Shall I ______the CD player to listen to music?
2. Please ______some slices of chicken for me .
3.I’d like ____ yogurt.
4. You need to ____the milk into the blender ?
5. We have to ____the banana before eating it.
II. 根据要求做题
1.We need four apples .(对划线部分提问)。
____  _____apples ____you ____?
2.We need one cup of yogurt. (对划线部分提问)
_____  _____yogurt _____ _____ ______?
3.pour the milk into the blender.(改为否定句)
_____  _____the milk into the blender.
4.Let us stop and have a rest,____  _____?(完成反意疑问句)
5.You mustn’t eat too much.(改为同义句)。
____  _____ too much.
III单项选择
1.-_____do you make a banana milk shake ?
-Peel the banana first and blend it with milk .
  A.What  B. WhenC. How  D. Where
2. We need ____salt  but not any sugar in the soup .
A. little B. few C. a little D. a few
3.- I don’t know how to use  this machine.
-It doesn’t matter .Here is the ____.
A. instruction  B. direction  C. information  D. advertisement
4 – Look at the sun! It’s too hot today.
-Yes. Why not ____your coat ?
  A. take off  B. take away  C. take out  D. take up
5. The flight to Guangzhou had to be _____because of the heavy snow .
A. put up  B. put away  C. put off  D. put down
6 –Which would you like ,tea or coffee?
- ______is OK . I really don’t mind .
A. Both  B. Either   C. None  D. Neither
7. Could you please ____the radio a bit ?  It’s too loud .
A. turn up  B. turn down  C. turn off   D. turn on
IV . 动词填空(必要时可加情态动词或助动词)。
It  1  (be) Sunday morning in June .When Mrs White  2 (open) the
Windows and looked out,she smiled and said , “It’s going to be a fine
Day .” She 3  ( wake) up her daughter at seven thirty and said to her,
“  4  (get )up ,Betty.We’re  going to the park today.. 5  (wash) your
Hands and face and eat your breakfast quickly.We are going to the park
By subway.”Betty was six years old .She was happy now ,because she liked
6   (go)by subway. “ I  7 (dream)about the bark last night.”she said .
She said . Her mother smiled to her daughtetr and asked , “What did
You 8  (do ) in the park in your dream(梦)?” Her daughter was surprised
And asked her mother , “Don’t you 9  (know)? You  10  (be ) there in my dream ,too.”

学后记:

 楼主| 发表于 2012-11-1 13:33:20 | 显示全部楼层
Unit 7 Where would you like to visit?
Seciton A (1a--- 2c)
【课前自主预习】
句型展示
1. ---你想去哪儿度假?
  --- Where would you                            on vacation?
  ---我想去使人放松的地方。
  --- I’d                             somewhere relaxing.
2.我喜欢那些气候常年温暖的地方。
   I like places                                     always warm.
3. 我希望有一天去法国。
   I                            to France some day.
【课堂探究导学】
要点探究
1. would like
  Where would you like to visit?
  Would you like some tea or coffee?
⑴ would like意为“想要;愿意”,常用来表示委婉地询问、请求或邀请,常用结构为:would like sth.; would like          sth.
⑵ Would you like sth?与 Would you like to do sth?的用法辨析:
句式        用法
Would you like sth?        ①意为“你想要….吗?”常用于委婉地询问或征求意见,问句中常用some而不用any
②其答语为Yes, please.(肯定)或No, thanks.(否定)
Would you like to do sth?        ①意为“你想要做某事吗?”常用于发出邀请或提出建议。
②其答语为:Yes, I’d like/ love to.(肯定)或I’d like/ love to,         (否定)
学以致用
① --- Where would you like       in the future?
   --- I’m not sure. Maybe Beijing or Shanghai.
   A. working   B. work   C. to work   D. will wotk
② --- Would you like to go to the concert with me?
   ---      , but I’m afraid I have no time.
   A. Yes, please   B. I’d love to
2. hope
I hope to visit Hawaii one day. I hope you can join our chess club.
探究总结   hope与wish的用法辨析
hope        Hope       sth.“希望做某事”
        Hope+ (that)从句“希望…”,常表示可以实现的愿望


wish        Wish sb. sth.“希望某人…”,表祝愿
        Wish to do sth.“希望做某事”
              Sb. to do sth.“希望某人做某事”
        Wish + (that)从句“希望…”,常表示不可能实现或实现的可能性较小的愿望
Hope和wish都可作名词,但hope意为“希望”;wish意为“愿望;心愿;祝愿”。
学以致用
① The volunteers hope       something for the poor children in the western areas.
   A. to do   B. doing   C. did   D. do
② I       you to find a good job soon.
   A. hope   B. wish   C. hopes   D. wishes
【课堂达标】
I. 用所给词的适当形式填空
1. I really enjoy traveling and I hope          (see) the world in the future.
2. What would you like          (do) this weekend?
3. I don’t want to travel there on vacation because it’s too           (tourist).
4. I prefer to listen to quiet and          (peace) music.
5. He’d love to go          (trek) through the jungle on vacation.
II.单项选择
1. --- What do you usually do in your spare time?
  --- I enjoy reading in the library       I lose myself in a world of good books.
  A. which   B. that   C. where   D. who
2. --- Where would you like to go on your summer holiday, Alan?
  --- I’d like to go      .
  A. nowhere interesting   B. interesting anywhere
  C. somewhere interesting   D. interesting somewhere
3. ---       would you like to visit Kunming on vacation?
  --- Because the weather there id always warm.
  A. Where   B. When   C. How   D. Why
4. --- Would you like to join us?
  ---     
  A. Yes, I’d love to   B. Yes, please
  C. I’m afraid not   D. I don’t know
5. How I wish I could fly to the moon one day!
  A. every day   B. sometimes
  C. some day   D. next day
刘晓栋
 楼主| 发表于 2012-11-1 14:13:17 | 显示全部楼层
分类讨论思想在等腰三角形中的应用
当被研究的问题包含多种情况,即题中含有不确定因素,不只一种情况时,必须按可能出现的所有情况分别求解,这种方法称为分类讨论思想.分类讨论是一种重要的数学思想,同时也是一种重要的解题策略.
进行分类讨论时,我们要遵循的原则:分类的对象是确定的,标准要统一,不重复、不遗漏,科学地划分,其中最重要的条件是“不重不漏”.
等腰三角形是一种特殊的三角形,就边而言,分腰和底边;就角而言,分顶角和底角.因此,在研究等腰三角形的问题时,常用到分类讨论思想.常见的情况主要有以下几种:
一、当顶角或底角不能确定时,必须进行分类讨论.
1:已知等腰三角形的一个内角是50°,则它的另外两个内角是         .
分析:50°的内角可以是顶角也可以是底角,此题分为两种情况:当它是顶角时,另外两个内角是65°,65°;当它是底角时,另外两个内角是50°,80°,所以此题答案是65°,65°或50°,80°.
二、当腰或底边不能确定时,必须进行分类讨论.
2:已知等腰三角形有两边的长分别为8㎝,10㎝,则这个等腰三角形的周长是                  .            
分析:此题分为两种情况:一种情况是8㎝长的边为腰,10㎝长的边为底边,则周长是26㎝;另一种情况是8㎝长的边为底边,10㎝长的边为腰,则周长是28㎝,所以此题答案是26㎝或28.
3:已知等腰三角形的周长为24,一边长为6,则另外两边的长是        .      
分析:长为6的边是腰,则另外两边长是612,此时6+6=12,不能构成三角形;长为6的边是底边,则另外两边长是99,此时6+99,所以此题答案是99.


4:一等腰三角形一腰上的中线把这个三角形的周长分成18cm21cm两部分,则这个等腰三角形的底边长是             .
分析:如图,为方便解题,此题最好用方程(组)来解决.
可设腰长为x㎝,底边长为y㎝,分为两种情况:
一种情况可列方程组: ,解得 ;另一种情况可列方程组:  ,解得 .所以此题答案是15㎝或11.
三、当锐角三角形或钝角三角形不能确定时,必须进行分类讨论.
5:等腰三角形一腰上的高与另一腰的夹角为30°,则它的顶角度数为
             .
分析:由于三角形的高可以在三角形内也可以在三角形外,所以此题分为两种情况,如图,
      
                                   
所以,此题答案为60°或120°.
练习:
1.已知等腰三角形的一个内角是100°,则它的另外两个内角是             .              
2.已知等腰三角形的周长为24,一边长为10,则另外两边的长是          .
3.等腰三角形的周长是16,其中两边之差为2,则它的三边的长分别为         .
4.等腰三角形两腰上的高相等吗?请给予证明.
      
 楼主| 发表于 2012-11-1 14:27:33 | 显示全部楼层
九年级思品上第一单元测评
开发区三中  庄丽华
班级:         姓名:            分数:        
一、单项选择题
题号
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
答案
1.一个人如果能把为别人解决困难作为自己的快乐,他一生都会快乐。伟大的诗人歌德曾说过:“你若要人喜爱你的价值,你就得给人创造价值。”对此理解不正确的是(  )
A.我对他人负责,他人也对我负责
B.要认识到自己扮演的角色,尽到自己的责任
C.要对别人、对社会负责
D.对自己可以不承担责任,但对社会要承担责任
2.小乔是九年级1班的班长和生活委员,由于她工作认真负责,同学们都以她为榜样。她所在班级不仅在学校卫生评比中连续多次获得卫生红旗班的称号,而且在学校组织的“帮残助困”等献爱心活动中表现也很突出。小乔的工作态度得到学校、老师的表扬和同学们的赞誉,她被评为“市优秀班干部”。小乔勇于承担责任,获得的回报是(  )
①有形的财富 ②良好的自我感觉 ③他人的赞许 ④获得新的知识或技能
A ①②③  B ①③④  C ②③④  D ①④
3.下列对“信守承诺、勇担过错”这一观点理解不正确的是(  )
A.我们许下诺言,也就意味着自己要承担相应的责任
B.我们信守承诺,也就会为自己赢得信任
C.失信于人,责任不在自己
D.慎重许诺、坚决履行诺言,是我们负责任的表现
4.为了迎接市“两会一节”,某校九年级的团员在学习十分紧张的情况下,仍然主动利用星期日开展公益活动,到广场擦洗街道上的栏杆。有的同学不理解,认为就要期中考试了,应该珍惜时间、好好学习。对此,正确的观点是(  )
作为市民,我们在完成学习任务的同时,也应该承担起关爱社会的责任
“两会一节”是市里的大事,我们应该为“两会一节”营造良好的社会氛围
城市是我家,管理靠国家
擦洗街道上的栏杆是环卫工人的工作,中学生没有必要干这种活
A ③④  B ②③  C ①②  D
5.某校师生具有热心公益活动、服务社会的优良传统。最近在校团委、学生会的倡议下,全校师生自发地为一位患白血病的同学捐款一万元。该校师生热心公益、服务社会的行动,体现了(  )
A.关爱社会、团结互助的高尚的社会主义精神
B.为国分忧、勇挑重担的义不容辞的责任感
C.“先天下之忧而忧,后天下之乐而乐”的崇高精神
D.全国名校的精神风貌
6.中国青年志愿者的誓词是这样的:“我愿意成为一名光荣的志愿者。我承诺:尽己所能,不计报酬,帮助他人,服务社会。实行志愿精神,传播先进文化,为建设团结互助、平等友爱、共同前进的美好社会贡献力量。”从誓词中,我们感受到(  )
志愿者以“奉献、服务、友爱、互助、团结、进步”为宗旨
社会的进步与发展需要每一个人付出努力
志愿者在向社会传播爱心的同时,也在传播一种理念:关心每一个人,尊重每一个人
如果人人都能献出一份爱,世界将会变得更加美好
A ①  B ①②  C ③④  D ①②③④
7.父亲给华盛顿买了一把斧子,华盛顿想试一试斧子是不是很锋利,于是砍掉了父亲最心爱的一棵樱桃树。事后,华盛顿没有逃避责任,而是勇敢地承认了错误。父亲高兴地表示,他宁愿失去樱桃树,也不愿看到华盛顿撒谎。这个故事告诉我们(  )
A.不承认错误,会对他人和集体的利益造成损失
B.纠正错误,是承担责任的一种表现
C.做错事时,承认错误是一种负责任的表现
D.虽然损失了一棵樱桃树,但赢得了人心
8.百事可乐总裁因突然想起与一个普通朋友有约,放下手头的工作,赶去赴约。这件事使百事可乐赢得了同行的信任。这一故事对我们的启迪是(  )
信守承诺,流芳百世,受人敬仰;不守承诺,世人不齿,遭人唾弃
一旦许下诺言,就意味着自己要承担相应的责任
承认错误是一种负责任的表现
失信于人,既是对自己不负责任,也是对他人不负责任
A ①②  B ②③④  C ①②④  D ①②③④
9.在波澜壮阔的抗日战争中,中国人民以气吞山河的气概、不屈不挠的精神、血战到底的勇气战胜了日本侵略者。抗日战争的胜利,告诉我们中学生(  )
国家处在困难时刻,最能考验公民的责任意识
主动为国分忧、勇挑重担、与国家共渡难关,是我们义不容辞的责任
国家兴亡、匹夫有责
只有社会主义才能救中国
A ①②③  B ②③  C ①②  D.④
10.责任产生于社会关系之中的相互承诺。承诺表现在生活的方方面面。责任的来源有(  )
对他人的承诺 ② 分配的任务 ③ 上级的任命 ④ 职业的要求 ⑤ 法律规定 ⑥ 传统习俗 ⑦ 公民身份 ⑧ 道德原则
A ①②④⑤⑥⑧  B ②③④⑦⑧
C ①③④⑤⑥   D ①②③④⑤⑥⑦⑧
11.谁对我负责,应该是(  )
A.自己对自己负责B.组长对自己负责
C.父母对自己负责D.老师对自己负责
12.社会责任感的集中表现是(  )
A.不言代价与回报
B.不言代价与回报的奉献精神
C.集体主义精神
D.寻求回报
二、简答题
13.我们在社会生活中扮演着不同的角色,而每一种角色都意味着一种责任。下面请你感受一下什么是责任。
1)父母为我们提供衣食,教我们如何做人,他们在履行___________________的责任。
2)老师帮助我们学习,提高我们的思想道德觉悟,他们在履行___________________的责任。
(3)环卫工人为我们提供优美的生活环境,他们在履行___________________的责任。
(4)医生给病人看病,他们在履行___________________的责任。
14.学习了第二课《在承担责任中成长》,在老师的指导下,同学们不由自主地唱起了《爱的奉献》。同学们认为,“只要人人献出一点爱,世界将变成美好的人间”这句歌词令人感动。这句歌词说明了什么道理呢?
15、小铭一大早就遇到了难题:几年没见的表哥打来电话,说他正在火车站,半小时后就要转乘飞机离开,希望小铭730分到火车站见一面。小铭很想见到表哥,但如果见表哥就会上学迟到,班集体会因此失去流动红旗。去还是不去?在犹豫中,时间一分一秒地过去了……
1)面对这个难题,小铭应该怎么办呢?
2)我们应该如何关爱班集体?
三、辨析题
16.集体是我们每个人的集体,只有人人都主动关心、爱护集体,为集体建设出力,集体才会真正成为我们依恋的家。
四、分析说明题
17.小刚是九年级2班的一员,班上的许多同学只关心自己的学习,很少有人愿意参加集体活动;上课时经常有同学交头接耳,影响老师上课;打扫卫生马马虎虎,教室又脏又乱;从来没有得过流动红旗。
请回答:
1)小刚的苦恼一:为什么我们班从来没有得过流动红旗?
2)小刚的苦恼二:我们班该怎么办?
参考答案
一、单项选择题
1 D  2 C  3C 4C  5A  6D 7 C  8 C  9 A 10 D  11 A 12 B   
二、简答题
13.(1)抚养和教育子女。
2)教书育人。
3)清洁环境。
4)治病救人。
14 作为公民,在做好自己本职工作的同时,要胸怀天下,承担起关爱社会的责任,共同营造“我为人人,人人为我”的社会氛围。在热心公益、服务社会的过程中,我们既承担着社会责任,又在帮助他人,并使自身的价值在奉献中得以提升。
三、辨析题
15 这些乘客的做法不对。因为我们都生活在社会中,任何人脱离了社会都不可能生存和发展,更不可能成就任何事业。社会是一个整体,人们在社会生活中都扮演着不同的角色,承担着不同的责任。这些乘客的行为是不负责任的行为。不负责任的行为会对社会、对他人造成一定的不良后果,如导致效率低下,人与人之间缺乏必要的信任,增加社会成本,影响社会进步等。同时还会给自己带来不利影响,如得不到他人的信任、受到别人的谴责,甚至受到法律的惩罚等。
这件事告诉我们:一个人应该对自己的行为负责,对他人负责,对社会负责,努力做一个负责任的公民。
16、这一说法是正确的。虽然集体离不开个体而存在,但个体也只有紧紧地依靠集体,才能有无穷的力量。集体利益与个人利益是相互依存的。只有维护集体利益,个人利益才有保障。保障个人的正当利益是集体的责任,而集体利益是集体中每个成员共同努力的结果。因此,个人应该主动关心和爱护集体,维护集体利益,为集体建设出力。
四、分析说明题
17.(1)风气不好的班级不仅给每个同学的学习、生活带来消极的影响,也会影响到班集体的荣誉和利益。所以小刚所在的班级得不到流动红旗。
2)要改变班级不良状况,需要大家共同努力,从一点一滴的细微之处着手。要把对本班的意见和建议加以整理,送给班主任和班委会、团支部,作为改进班级管理工作的参考。每一个人都是班集体大家庭中的一员,只要人人都主动关心、爱护班集体,为班集体的建设出力,为自己的“家庭”分忧解难,小刚的班级一定会成为优秀的班级。
 楼主| 发表于 2012-11-1 14:52:44 | 显示全部楼层
                                                    读《卖火柴的小女孩》
                                                      学校:开发区三中
                                                      班级:2010级2班
                                                        姓名:刘媛媛
                                                       指导老师:张华
      除夕夜,窗外响起了阵阵爆竹声,此时,我手捧着丹麦作家安徒生写的童话故事《卖火柴的小女孩》,正专心致志的读着。
      在一个大雪纷飞的大年夜里,一个卖火柴的小姑娘正沿街叫卖,可是,没有一个人来买她的火柴,她衣衫褴褛,双脚也冻得通红。因为没挣到钱,她不敢回家,怕爸爸打。她来到墙角,冷得缩成一团。她连续三次划着火柴来取暖,在柔和的亮光中,她仿佛看到了暖暖的大火炉,香喷喷的烤鸭和美丽的圣诞树。但是,每当火柴一熄灭,那些美好的景象也随之破灭。接着,她又划着了一根火柴,她似乎看到了已故的奶奶,她惧怕奶奶再一次像那些美好的景象一样消失,连忙用颤抖的手掏出剩余的一把火柴全部点燃,这一次,她恳求奶奶将她带走,奶奶答应了……第二天早晨,小女孩坐在墙角,嘴角浮着一丝微笑。原来,她在大年夜里冻死了。
     不知不觉,我已成了泪人儿,苦涩的泪水不断地往外涌,往外涌……我为自己能够生活在这样的幸福的时代而感到幸运,小女孩的家境是贫寒的,小女孩的命运是悲惨的,小女孩的身世是凄苦的。我为小女孩的悲惨命运而感到惋惜,一个多么美好的生命被饥饿和寒冷一点点蚕食,最终,被寒冷吞没。看到这样的结局,我的心里充满了悲哀和叹息。当小女孩的最后一只鞋被无知的小男孩抢走时,我多想上去送给她一双保暖鞋;当小女孩的脑海里浮现出香喷喷的烤鸭的幻影时,我多想上前去送她一盒香浓的巧克力或是一包我最爱吃的雪饼;每当小女孩用羡慕的眼光看着圣诞树上挂着的礼物时,我恨不得把我所有的玩具通通送给她……不过,我知道我的这些想法都是徒劳的,因为我无法靠近那个小女孩。
想到这里,我不禁暗暗心痛。
      一阵阵爆竹声打断了我的沉思,或许那美丽的礼花是专为那小女孩和她的奶奶而绽放的吧!我合上书,站在窗前,期待新的一天到来!

 楼主| 发表于 2012-11-1 14:57:04 | 显示全部楼层
  【佳作共享】----修吉红                  和巨人比邻,你就是巨人                                    
                                           侯拥华
他最初是个极其不幸的人,出身贫寒,经历波折,整个童年和青少年时期,一直都过着颠沛流离的生活。
母亲和父亲在他很幼小的时候就离婚了,之后母亲带着他先后改嫁了三次,辗转多个地方,过着漂泊不定的生活。母亲的每次离婚和再婚,都会迫使他从一个地方流落到另一个很远的地方生活。这样的经历,后来,让他极不情愿又无可奈何地拥有了四个爸爸。家庭的生活,从来都没有让他感到过安全、温暖与甜美。
少年时候的他,曾因为长得过快而苦恼。因为,许多时候刚刚合身的新衣服,转眼几个月就变小了(到了成年的时候,他拥有了1.98米的身高)。因为家里拮据,母亲总不能满足他成长的需求,穿不了合体的新衣服,他就只好将就着穿着他的“七分裤”上学和同伴玩耍了。
他贫寒的家境,拥有四个爸爸的独特经历,以及奇特的穿着,后来,常常成了他在校读书期间,同学们用来嘲笑的佐料。而这一切,是他无法躲避与无法忍耐的。
终于有一天,在学校遭到戏弄与嘲笑后的他,带着满腹愤怒与不解,回家质问母亲:“为什么我要穿‘七分裤’?为什么我要有四个爸爸?为什么我的生活不能象其他孩子一样?!”母亲被他的话一下子问住了,之后,用同样愤怒的语气回应他:“如果你不满意这个家的话,那么,你就从这个家滚出去吧!”
本来,母亲只是一句气话,说说而已,而他却当真了——他赌气离家出走,之后就再也没有回来。他决定用自己的双手养活自己,靠自己的努力闯荡出一片属于自己的天地。那一年他17岁,高中还没有毕业。
最初,他开始在街头摆地摊,出售一些廉价的日常用品勉强糊口。之后,他到一家餐厅里当服务员,后来又跑去跑推销……直到最后,他来到一家银行,做了名清洁工——负责清洗厕所,才拥有了一份较为稳定的工作,暂时安定下来。
在银行工作的时候,他穷困潦倒,所有的家当也只有一辆价值900美元的二手“金龟车”。就是这样一份令人鄙视的工作,他却格外珍惜。每天,他开着那辆破旧的二手车去上班,还要时时提心吊胆,总害怕半路抛锚砸了饭碗。他租不起房子,每天只能缩在车里过夜。而且,睡觉的时候,他还必须开着那辆破车停靠在一家连锁店门口,才可以安然入睡。因为,这家商店门口是24小时免费停车——当时他连“昂贵”的停车费都支付不起。直到后来,他才勉强住在一个仅有10平方米的单身公寓里,但每天只能在浴缸里洗碗盆。
那段时间,是他人生最不堪回首的日子,失意,沮丧,内心痛苦不堪,整天浑浑噩噩度日。离开了亲人后,他没有什么朋友,人际关系恶劣,穷困潦倒,生活一团糟。他整日在为工作和生存担忧,意志消沉,身材臃肿,前途暗淡,对未来不抱任何幻想。
这样的日子简直是一种地狱般的煎熬,他一直期盼着有一天能够有所改观……
这一天终于让他等到了,26岁那一年的一天,他的一个朋友跑来告诉他一个好消息——潜能激励大师吉米•罗恩要来讲学,有一个课程培训正在招收学员,问他有没有兴趣参加。他一下子就兴奋起来,因为他实在太想改变现状了。但朋友的消息,后来还是让他惊喜之余,被深深吓住了——那个课程的培训费用竟然需要1200美金。这对于一个当时全部资产只有900美元的穷人来是,简直太贵了!
经过一番内心痛苦的挣扎后,强烈改变自己的愿望最终战胜了失望与胆怯,巨大的决心,促使他决定举债完成这项看似不可能完成的学习。
此后,他开始一家一家拜访亲戚和朋友,想通过他们,借够自己的学费,可所有的亲戚朋友都拒绝了他,后来他又一家银行一家银行找——跑贷款,可跑了四十四家银行,竟然没有一家愿意借钱给他——谁愿意冒这么大风险,把钱借给一个过了今天不知道明天怎么过活的穷光蛋呢?正在他一筹莫展、穷途末路的时候,他所工作的那家银行经理,听说了他的事情,被他的执著感动,自掏腰包,借给他了1200美金,他才得以顺利完成那次难得的学习。
那次培训,他从没想到,会是他人生的一个转折点。那次培训彻底改变了他之前的那些观念,让他惊奇地发现:每个人内心,都蕴藏着无限的潜能,都会成为一名充满自信的成功者。
从此,他开始踏上了自我成长的道路。
最初,他追随吉米•罗恩大师研读NLP,学习成功学理论和演讲艺术,很快成长为吉米•罗恩大师手下一名杰出的潜能训练师。
后来,他很快从中开发出一套独具个人魅力的课程,开始另立门户,独立帮助别人实现心灵的成长与人生的梦想。因为他卓有成效的培训效果,让他的事业获得了空前的发展。他开始出版个人专著,四处演讲,迅速在美国各州与世界各国家建立自己的分支训练机构。每年,有数百万人通过他和他的机构,获得有效的帮助。他还曾协助职业球队、企业总裁、名人富豪、国家元首激发潜能,帮助他们渡过各种困境与低潮。他深刻改变和影响了许多人的人生。
谁都不曾想过,当初那个穷困潦倒一无是处的他,后来竟会获得如此巨大的成功。短短的几年后,他的生活大为改观,结束了穷困潦倒的单身生活,建立了幸福的家庭,成一名幸福的丈夫和父亲。他彻底告别了破旧的“金龟车”和10平方米大的单身公寓,买下了临太平洋的海边一个城堡,还拥有了私人直升飞机……他白手起家,建立了自己的庞大公司,后来积累下亿万个人财富。
他,就是当今世界最成功的潜能开发专家,曾被评为“美国十大杰出青年”、“全球五大演说家”之一而享誉世界的成功学大师——安东尼•罗宾。
后来,他和别人每每谈及自己的成功,总是说,我一直无法忘记自己的恩师吉米•罗恩老师——正是他唤醒了我心中那个曾被遗忘的巨人。
和巨人比邻,正是他获取成功的秘诀。
而他现在也做着同样的事情,站在别人的角度努力——帮助他人激发潜能,获取成功。
与巨人比邻,谁还会是矮人呢?
而能唤醒他人心中巨人的人,一定是这世间最高大的巨人吧!
其实,每一个人,包括你,也可以是那个与巨人比邻的人!
 楼主| 发表于 2012-11-1 16:27:12 | 显示全部楼层
山东日照开发区三中 发表于 2012-8-27 14:42
Unit 4 What would you do
?

very good
 楼主| 发表于 2012-11-1 16:28:04 | 显示全部楼层
很不错哦
发表于 2012-11-2 02:09:06 | 显示全部楼层
既然看了,顶一个吧,好帖子












易说网-地道英语口语对话
 楼主| 发表于 2012-11-2 08:38:31 | 显示全部楼层
【九年级第九单习作点拨】
本单元以“发明”为话题,围绕这一话题谈论历史上及日常生活中的一些重要发明的历史及其用途。而最能全面体现本单元话题及语言运用能力的话题作文就是关于“谈论某项发明的历史及用途”等内容的写作。这也是单元测试和中等试题中常考的话题作文之一。
【习作练习】
计算机在我们的工作、生活中的作用越来越大,你知道计算机的起源与发展吗?请从计算机的发明时间(1946年)、大小、用途等方面,谈一下它的发展变化,并说明你对未来计算机的畅想。
【思路点拨】
⑴ 此篇作文以谈论发明为主线,主要内容是谈论计算机发明的历史---计算机的发明时间(1946)、大小、用途以及计算机发明给人们生活带来的影响等。写作内容渗透着本单元的话题和语言目标---谈论发明的历史;学习运用被动语态。根据写作要求,写作内容涉及计算机的历史、作用以及此项发明给人们 带来的影响等;写作中要用到一般过去时及被动语态等。
⑵ 单元实用短语、句型储备
Be invented
For example
Do you know the history of…?
Computer is the most helpful invention in the world.
It makes sb. +adj. +…
It’s hard to imagine…
【佳作鉴赏】
Computers are becoming more and more important in our daily life. Do you know the history and the changes of computers? The computer was invented in 1946. At that time, the machine was huge and it was as large as a big house. It weighed about 30 tons.
The computer is a very useful tool in our life, in our study as well as in our work. For example, computers can send some messages to foreign friends by e-mail. The computer can open our eyes to let us know more. The computer is the most help us in our study or work. There are many computer functions(功能). We can listen to music or play the game by computer. It makes us relaxed.
It’s hard to imagine what our life would be like if we had no computers in our daily life. And in my opinion, computers are going to change our life completely in the near future.
刘晓栋
 楼主| 发表于 2012-11-2 15:20:13 | 显示全部楼层
开发区三中2012-2013学年度上学期期中考试
九年级英语试题
刘晓栋
I. 听力测试
㈠ 听句子一遍后,选择与句子相配的图片











㈡ 听对话两遍后,选出正确答案。
6. What does the man suggest Lucy to wear to the party?
  A. A red dress   B. A white dress.   C. A T-shirt and jeans
7. What’s Lisa’s problem?
  A. She’s afraid that she might fail in exams.
  B. She can’t listen to music.
  C. She failed in big exams.
8. Who does the Chinese book belong to?
  A. Tina   B. Jimmy   C. Gina
9. What isn’t the boy allowed to do after school?
  A. Play with his friends.   B. Watch TV   C. Chat on the Net.
10. What didn’t Tom use to like?
  A. Sports   B. Math   C. Chinese
㈢.听短文两遍后,选出正确答案。
11. Who is the speaker?
  A. Mr. Janes   B. A student.   C. A geography teacher  
12. What are the students going to do tomorrow?
  A. Have a picnic   B. Have a writing class   C. Have a field trip
13. What will the students have to do tonight?
  A. Look at the rocks.   B. Study the piece of paper
  C. Write a report
14, What will the students try to look at in the field?
  A. Rocks   B. Plants   C. Animals.
15. What should the students do to make it a rewarding(值得的)experience?
  A. Take care of plants and animals.
  B. Put their hearts into it
  C. Put some money in the bank
II.单项选择
16. --- Why did you laugh just now?
  --- Ted wanted to tell us       very funny story, but he forgot       end himself.
  A. /; the   B. a; an   C. a; the   D. the; the
17. She used to be a teacher,       she?
  A. isn’t   B. doesn’t   C. wasn’t   D. didn’t
18. So far, doctors have saved       people’s lives in the quake-hit area.
  A. thousands of   B. thousand   C. thousand of   D. two thousands of
19. --- What a surprise it is that you’ve hiked on Mount Tai!
  --- I didn’t believe I could do it       I got to the top.
  A. unless   B. after   C. until   D. as
20. He doesn’t think teenagers       drive.
  A. shouldn’t be allowed   B. should be allowed to
  C. should allowed to     D. should be allowed
21. If I       you, I       take an umbrella with me.
  A. was; should   B. was; would   C. were; will   D. were; would
22. Don’t worry. She can look after your pet      .
  A. careful enough   B. enough careful
  C. carefully enough   D. enough carefully
23. After they had worked hard, scientists       a good way to deal with the bird flu.
  A. looked for   B. came up with   C. caught up with   D. set off
24. --- Why was our head teacher angry       Wang Lin?
  --- Because he laughed       the old woman.
  A. in; for   B. from; to   C. on; of   D. with; at
25. It’s time for class. Please stop       and listen to the teacher.
   A. talking   B. saying   C. to talk   D. to say
26. Our teacher has brought the test papers. Please help her      .
   A. give them out   B. give out them
   C. give them away   D. give in them
27.       it was yesterday because of the storm!
   A. What bad weather   B. What a bad weather
   C. How bad a weather   D. How bad weather
28. The boy is often       to be careful before       the road.
   A. told; cross   B. told; across   
C. telling; crossing   D. crossing
29. I prefer       at home to       outside.
   A. staying; playing   B. to stay, play
   C. staying, play   D. to stay; playing
30.       you do,       miss the movie.
   A. Whatever, don’t   B. Wherever, can’t
   C. Whatever; can’t   D. However; mustn’t
31.       the twins       their mother is interested in the novel. They’ve read it several times.
   A. Both; and   B. Not only; but also
   C. Neither; nor   D. Either; or
32. I like the teacher       classes are very interesting and creative.
   A. which   B. who   C. what   D. whose
33. --- Why not       to Dalian for holidays?
   --- Good idea.
   A. consider to go   B. considering going
   C. consider going   D. considering to go
34. --- Where would you like       vacation, Jack.
   -- I hope       Canada some day.
  A. to go on, going to   B. to go on; to go to
  C. going on; going to   D. going on, to go to
35. --- Oh, I have lost my CD!
   ---      . Let’s call the lost- and-found first.
   A. Don’t shout   B. Take it easy
   C. Forget it      D. No chance
III.完型填空
Jack   36    in a small town in England. He always stayed in England  37     his holidays, but last year he thought, “ I’ve never been to   38    countries. All my friends go to Spain,   39    they like it very much, so this year I’m going there, too.” So he got on a   40    to Spain and   41    at the airport of the capital, Madrid, and stayed in a hotel for a few days. On the first morning he went  42     for a walk. In England people drive on the left, but in Spain they drive on the right. Jack forgot about this, and   43    he was walking on a busy street, a bicycle knocked him down.
Jack  44     on the ground for a few minutes and then he sat up and said, “Where am I?” Just then an old man selling maps went past him. When he heard Jack’s words, he said to him   45   , “Maps of the city, sir?”
36. A. flew   B. lived   C. went   D. dropped
37. A. for   B. off   C. with   D. into
38. A. all   B. both   C. other   D. any
39. A. and   B. but   C. though   D. however
40. A. bus   B. plane   C. train   D. bike
41. A. reached   B. left   C. arrived   D. stayed
42. A. down   B. up   C. away   D. out
43. A. before   B. while   C. since   D. after
44. A. lay   B. stood   C. fell   D. jumped
45. A. once again   B. on time   C. at times   D. at once
IV.阅读理解
( A )
    In Japan there are many holidays and other great days.We can tell only a few here.
The fifth birthday of a boy is a great day in the family.The boy puts on a shirt like the one his father wears.It is an important moment in his life and means that he must now be a manly little boy like his father.He must smile when he has pain(疼痛)or trouble.He must carry on.
The day a girl becomes seven years old is a big day in the family.She may now wear a sash(腰带)like the one her mother wears.Her friends and her mother's friends come and drink tea and eat cakes.It means that the girl must now be a womanly little girl and help in the home.
One of the great holidays in Japan is the Emperor's(天皇)birthday.Instead of school there are picnics,games,sports and speeches(演讲), as we have on our fourth of July in America.
46.How many holidays and great days are told of in the story?        .
A.One    B.Two   C.Three    D.Four
47. When a boy begins to wear a shirt like the one his father wears,        .
A.he isn't a boy        B.he needn't go to school
C.he must be a boy of strong character(性格)like his father
D.he has no trouble
48.Which birthday of a girl is a big day in her family?        .
A.The sixth    B.The seventh    C.The eighth   D.The seventeenth
49. Japanese children don't go to school on         .
A.their fifth birthdays              B.their seventh birthdays
C.their fifth and seventh birthdays    D.their Emperor's birthday
50. From the story we can know the writer is from         .
A.China     B.America    C.England     D.Japan
( B )
Mrs. Jones gave musical lessons at a school. She had a good voice and enjoyed singing, except that some of her high notes(音调)sounded like a gate that had been forgotten to oil. Mrs. Jones knew her weakness well, and took every chance she could to practice these notes. As she lived in a small house, where she could not practice without disturbing(打扰)the rest of the family, she usually went for long walks along the country road. Whenever she heard a car or a person coming along the road, she stopped and waited until she could no longer be heard before she started practicing again, because she was very shy.
One afternoon, a fast, open car came up behind her so silently and so fast that she didn’t hear it until it was only a few yards from her. She was singing some of her highest and difficult notes at that time and as the car passed, she saw a worried expression come over its driver’s face. He stopped his car suddenly, jumped out and began to examine all his tyres(轮胎)carefully.
Mrs. Jones didn’t dare to tell what the noise he had heard really was, so he got back into the car and drove off.
51. Mrs. Jones      
A.        sang well, but she didn’t practice singing hard.
B.        enjoyed singing, but she had a terrible voice.
C.        was a good singer, but she could not sing some of the high notes well.
D.        was not good at singing.
52. She went for long walks along the country roads because      .
   A. she enjoyed the country’s fresh air.
   B. she was afraid to practice the high notes.
   C. she lived in a small house far away
   D. she was afraid to disturb the others of the family.
53. The driver looked       when he heard the strange noise.
   A. excited   B. sad   C. worried   D. calm
54. The driver stopped his car suddenly and jumped out of it because      .
   A. he supposed something must have gone wrong with his car
   B. he was moved by the pretty voice of Mrs. Jones
   C. he wondered what had happened to Mrs. Jones
   D. he was frightened by the terrible voice of Mrs. Jones
55. The noise really came from      .
   A. the small house   B. Mrs. Jone’s voice   
C. one of the tyres   D. the engine
V.任务型阅读
(56) Da Shan, a Canadian, is perhaps China’s most famous foreigner. He speaks Chinese well. He was born in 1965. He (57) started to learn Chinese when he studies at Toronto University. In order to remember more Chinese words, (58) wrote, he, them, often, on, cards, down, small. But he would only memorize words he met with while reading, listening or talking in the following two weeks. “There’s no use learning words that don’t appear(出现) often,” he said. “And the best way to learn a foreign language is to keep using it and understand the culture behind it, or you’ll forget everything quickly."
Da Shan says it is important to get into the language environment. (59) 与中国朋友交谈has helped him learn not only the words, but also the country and its people.
56.请将(1)处的句子翻译成汉语。
____________________________________________________________________
57.请用适当的词替换(2)处的单词
____________________________________
58.将(3)处的单词组合成一个完整的句子。
____________________________________________________________________
59.将(4)处的短语译成英语。
____________________________________________________________________
60.请回答问题:What does Da Shan think is the best way to learn a foreign language?
开发区三中2012-2013学年度上学期期中考试
九年级英语试题

答题卡
选择题(65分)
1        2        3        4        5        6        7        8        9        10        11        12        13        14        15
                                                                                                               
16        17        18        19        20        21        22        23        24        25        26        27        28        29        30
                                                                                                               
31        32        33        34        35        36        37        38        39        40        41        42        43        44        45
                                                                                                               
46        47        48        49        50        51        52        53        54        55                                       
                                                                                                               

V. 任务型阅读(5分)
56.请将(56)处的句子翻译成汉语。
____________________________________________________________________
57.请用适当的词替换(57)处的单词
____________________________________
58.将(58)处的单词组合成一个完整的句子。
____________________________________________________________________
59.将(59)处的短语译成英语。
____________________________________________________________________
60.请回答问题:What does Da Shan think is the best way to learn a foreign language?


VI. 短文填空(10分)
Place,   letter   be   cry   it   polite   she   if   sorry   hurry
  Allen studied in a city far from her hometown. One day, she went to buy a blue umbrella for her mother as a birthday present because   61    was old and broken.
On her way back to school, Allen felt thirsty and went into a tea house for a drink. There   62    so many people in it. She found a seat and sat at a table. She put the umbrella behind the chair. After she finished her cup of tea, she looked at the watch,   63   was nearly the time for classes in the afternoon. She   64    out and back to school. Suddenly, she found that she had left her umbrella in the tea house. She ran back to tea house, but the umbrella was no longer there.
She couldn’t stop herself from   65   , and she told the people around about the blue umbrella, which was a birthday present for her mother. The people all felt   66    for her. Then the owner of the tea house came and asked for her mother’s address. He said    67    someone took it away by mistake and came to return the umbrella, he would send it to her mother. The girl told him her mother’s address, thanked him   68    and then left.
A few days after her mother’s birthday, Allen got a   69    from her mother, which said, “Dear Allen, thank you for your good presents. But could you tell me why you sent me so many blue umbrella from different   70   .

61.           62.            63.           64.            65.           
66.            67.            68.           69.            70.         

第II卷   非选择题
VII. 根据首字母提示或汉语提示完成单词。(10分)
71. The radio says the rain will stop l         on in the day.
72. You made lots of mistakes in spelling. Please pay a           to your word writing in learning English.
73. Don’t make too much           (噪音). The baby is sleeping.
74. China has s           in sending up the manned spaceships.
75. The teacher           (建议)that we should buy a good English-Chinese dictionary.
76. Many people prefer to live in the           (宁静)countryside rather than in the noisy city now.
77. Tony looks very s           to his father.
78. This is the most           (有教育意义的)experience I have ever had.
79. Please read the         (标牌). You can’t park your car here.
80. You’ll just have to be p           and wait till I’m finished.
VIII.用所给词的适当形式填空。(10分)
81. Have you ever          (see) such a beautiful bird?
82. We are all          (terrify) of snakes.
83. I don’t know how          (dance).
84. I am afraid to get my ears          (pierce).
85. I think many school rules should be          (change) in our school.
86. What would you do if you          (win) millions of dollars?
87. --- Whose bicycle is this?
  --- It must be          (Alice). She has a brown one.
88. Some of the singers can’t sing the words          (clear).
89. They planned          (set) up a student volunteer project at the school.
90. His village has become one of the          (live) cities in China.
IX.写作(20分)
第一节        根据汉语意思完成英语句子(10分)
91. 那首轻音乐使我想起我们一起度过的幸福时光。
   The piece of light music          me          the happy hours we spent together.
92.比起日本菜我更喜欢中国菜。
I          Chinese dishes          Japanese dishes.
93.父母们总是设法给孩子们提供最好的学习环境。
Parents always try to          their children          the best learning environment.
94. 汤姆昨晚太兴奋了,睡不着觉。
    Tom was          excited          he couldn’t fall asleep last night.
95. 乘坐地铁去大数地方是很便利的。
             usually          to take the underground train to most places.
第二节        情景表达(10分)
   紧张的初中学习生活就要结束了,你即将迎来一个轻松的暑假。请根据一面方框内的提示写一篇短文,向同学们介绍你的假期计划。
暑假计划
1. 好好休息,学会放松;

2. 读书,因为读书既有趣又能学到很多知识;
3. 陪父母聊天,帮他们做家务;
4. 参加社会活动,了解社会;
5. ……
注意:
1.词数 80~100;
2. 方框内容不必逐字翻译,可适当发挥。
参考词汇:知识 knowledge,社会活动 social activities
                                                                       
                                                                     
                                                                     
                                                                    
                                                                    
                                                                     
                                                                  
                                                                        
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|苏州市新教育研究院 ( 苏ICP备15054508号 )

GMT+8, 2019-11-21 16:18 , Processed in 0.234000 second(s), 13 queries .

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表